Terugblik Point of Care Technologie congres

De Centra of Expertises Healthy Ageing en Ondernemen en het Kenniscentrum Biobased Economy van Hanzehogeschool Groningen organiseerden op 16 februari het Point of Care Technologie Congres. Tijdens deze dag werden zo’n honderd sprekers en zorgprofessionals, ondernemers, docenten, onderzoekers en beleidsmedewerkers verwelkomd. Tijdens verschillende kennissessies en rondetafelgesprekken ging het over Point of Care Technologie (POCT) als transitieversneller van zorg naar gezondheid. 

Petra Smeets van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool opende de middag. Ze benadrukte het belang van Point of Care Technologie voor de regio, de maatschappij  en voor de Hanzehogeschool en het belang van samen innoveren in en met de praktijk. Daarna vonden er twee Ronde Tafelgesprekken plaats, gehost door Nicole Ketelaar van hogeschool Saxion. Rondom het thema multidisciplinaire studentinzet sprak ze onder andere met lector Geert van der Sluis over hoe POCT kan ondersteunen om patiënten een actievere rol te geven bij een ziekenhuisopname.

In deze nieuwsbrief is een terugblik op de dag te lezen en is een vlog over het congres te bekijken.

Point of Care Technologie

Om op een duurzame manier goede zorg te kunnen blijven bieden is preventie, verplaatsing en vervanging van diagnostiek en zorg nodig. De urgentie is groot: zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit van zorg als vanuit het oogpunt van organisatie, beschikbaarheid en betaalbaarheid. Inzet van Point of Care Technologie kan hierbij helpen. Hiermee kun je snel en dichtbij de patiënt, cliënt of burger diagnoses stellen. De diagnoses kunnen leiden tot bruikbare inzichten voor burgers, patiënten en hun zorgprofessionals. Point of Care Technologie kan ervoor zorgen dat ziektes sneller worden opgespoord, dat er minder invasieve ingrepen nodig zijn, en dat patiënten sneller herstellen.

Bron afbeeldingen: Hanzehogeschool Groningen

Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op!
088 019 8888 | 06 2308 2470 healthtechinsociety@saxion.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle nieuwsberichten

Kick-off ‘Train de change agent’

4 juli 2024 De kick-off van Train de Change Agent

Lees meer

Ziekenhuizen hebben samen aandacht voor...

Gezondheidsvaardigheden spelen een belangrijke rol in het zorgproces, zoals bij

Lees meer

Panel van burgers denkt mee...

Een groep van twintig ‘ouderen’, van ongeveer zeventig jaar en

Lees meer

Paul Haarman van Carinova: ‘’Samen...

In deze reeks interviews laten we de samenwerkingspartijen van HealthTech

Lees meer