Publicatie TechYourFuture over learning communities

Op de website van onze programmapartner TechYourFuture is de publicatie ‘Leren, werken én innoveren in learning communities’ verschenen. Hierin worden de belangrijkste bouwstenen en handvatten voor een krachtige learning community besproken, en verder toegelicht aan de hand van vier praktijkvoorbeelden, waaronder HealthTech in Society.

Naast HealthTech in Society komen de volgende learning communities aan bod: 1) Gas Erop! Learning communities in organisaties, 2) H2Hub Twente – Een learning community tussen meerdere organisaties, 3) Smart Solutions Semester – Een learning community in het onderwijs. De publicatie gaat in op hoe deze learning communities zijn ontstaan en vormgegeven, hoe zijn gegroeid en wat ze hebben opgeleverd.

Leren, werken én innoveren in learning communities

Learning communities worden gezien als een effectieve manier om gezamenlijk te leren en ontwikkelen, werken, innoveren en te onderzoeken. Een manier die mensen verbindt die graag willen leren, ontwikkelen en werken over grenzen van hun organisatie en discipline, en aan een gezamenlijk doel. Het is meer dan af en toe samen komen en met elkaar en van gedachten wisselen, en kan bijdragen aan duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en groei. Maar hoe ziet dat er dan uit?

Samenwerking

De publicatie is tot stand gekomen door een samenwerking van onze partner TechYourFuture en de hogeschool Saxion lectoraten Innovatief en Effectief OnderwijsEmployability TransitionVernieuwend Onderwijs, en Smart Health, en is een een product van het zwaartepunt Sociale en economische innovatiemethoden van Saxion.

Download hier, via de website van TechYourFuture, de publicatie ‘Leren, werken én innoveren in learning communities’.

 

Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op!
088 019 8888 | 06 2308 2470 healthtechinsociety@saxion.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle nieuwsberichten

Kick-off ‘Train de change agent’

4 juli 2024 De kick-off van Train de Change Agent

Lees meer

Ziekenhuizen hebben samen aandacht voor...

Gezondheidsvaardigheden spelen een belangrijke rol in het zorgproces, zoals bij

Lees meer

Panel van burgers denkt mee...

Een groep van twintig ‘ouderen’, van ongeveer zeventig jaar en

Lees meer

Paul Haarman van Carinova: ‘’Samen...

In deze reeks interviews laten we de samenwerkingspartijen van HealthTech

Lees meer