Promotieonderzoek naar eHealth in de dementiezorg biedt nieuwe inzichten

Het is persoonsafhankelijk of eHealth in de dementiezorg effectief is. Zorgverleners moeten daarom een persoonlijke aanpak hanteren bij het implementeren van technologie in de zorg. Dit concludeert David Neal in zijn promotieonderzoek rondom FindMyApps, een eHealth-tool voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Op 11 januari promoveerde David Neal aan het Amsterdam UMC, met copromotor Karin Dijkstra, lector Gezondheidsbevordering in de leefomgeving van hogeschool Saxion. Tijdens het promotieonderzoek werd nauw samengewerkt met studenten van hogeschool Saxion en met lectoraat Smart Health. Het onderzoek naar FindMyApps bouwt voort op eerder promotieonderzoek van Yvonne Kerkhof. Het promotieonderzoek gaat in op het geschikt en toegankelijk maken van technologie en eHealth, in samenwerking met de gebruikers ervan.

Samenwerken met mensen met dementie en mantelzorgers

David Neal: ‘’Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. Dit onderzoek is de grootste studie van dit soort ter wereld op het gebied van technologie voor de sociale gezondheid van mensen met dementie. We hebben hierin nadrukkelijk samengewerkt met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit onderzoek laat zien dat vooral in de beginnende fase van dementie digitale toepassingen goed kunnen werken. Het is daarom belangrijk dat na een dementie-diagnose wordt gewezen op de mogelijkheden van technologie.’’

Neem voor meer informatie over het onderzoek contact op met David Neal of Karin Dijkstra.

 

Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op!
088 019 8888 | 06 2308 2470 healthtechinsociety@saxion.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle nieuwsberichten

Panel van burgers denkt mee...

Een groep van twintig ‘ouderen’, van ongeveer zeventig jaar en

Lees meer

Paul Haarman van Carinova: ‘’Samen...

In deze reeks interviews laten we de samenwerkingspartijen van HealthTech

Lees meer

HealthTech in Society sluit zich...

HealthTech in Society sluit zich als partner aan bij de

Lees meer

‘’Dankzij de inzet van e-health...

In een reeks interviews laten we de samenwerkingspartijen van ‘HealthTech

Lees meer