Pharos: de Week van de Gezondheidsverschillen

Vandaag is de start van de Week van de Gezondheidsverschillen, met het thema ‘En ze leefden niet even lang en gelukkig’. Tijdens deze week vraagt programma-partner Pharos aandacht voor een urgent maatschappelijk probleem: de gezondheidsverschillen in Nederland.

Met de titel ‘En ze leefden niet even lang en gelukkig’ benadrukt Pharos nogmaals het maatschappelijke probleem en de gevolgen van gezondheidsverschillen. Pharos: ”In Nederland leven mensen in een kwetsbare positie gemiddeld zes jaar korter en zij brengen de laatste 15 jaar van hun leven door in slechte gezondheid. Deze verschillen dreigen alleen maar groter te worden. Het is een maatschappelijk issue van groot belang.”

Pharos vertelt: ”Het is tijd om door te pakken, niet alleen op leefstijl maar juist op de aanpak van achterliggende oorzaken van gezondheidsverschillen. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we met elkaar moeten aangaan. Daarom organiseren we de Week van de Gezondheidsverschillen: om met elkaar aan de slag te gaan.”

Gevarieerd en interactief programma

Met een gevarieerd en interactief programma, inclusief kijk in de wijksessies, workshops en diverse online bijeenkomsten, nemen we gezamenlijk stappen richting een toekomst met gelijke gezondheidskansen voor iedereen. De week biedt inspiratie en is een uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan de beweging richting gelijke gezondheidskansen. Of je nu deelneemt aan live of online bijeenkomsten, elke stap telt.

Kijk hier, op de website van Pharos, voor meer informatie over de Week van de Gezondheidsverschillen, het programma en om u aan te melden.

Bron afbeeldingen: Pharos

Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op!
088 019 8888 | 06 2308 2470 healthtechinsociety@saxion.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle nieuwsberichten

HealthTech in Society sluit zich...

HealthTech in Society sluit zich als partner aan bij de

Lees meer

‘’Dankzij de inzet van e-health...

In een reeks interviews laten we de samenwerkingspartijen van ‘HealthTech

Lees meer

Pharos: de Week van de...

Vandaag is de start van de Week van de Gezondheidsverschillen,

Lees meer

‘’Point of Care Technologie kan...

Hogeschool Saxion en de Hanzehogeschool Groningen bundelen hun krachten en

Lees meer