Gastcollege over laaggeletterdheid Deventer Ziekenhuis aan HBO-V studenten

Angeline Verbrugge van het Deventer Ziekenhuis verzorgde op vrijdag 26 januari een lezing over laaggeletterdheid voor eerstejaars studenten Verpleegkunde van hogeschool Saxion, in het kader van hun Beroeps-Oriënterende Praktijk Activiteiten (BOPA). Het gastcollege is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen hogeschool Saxion en Deventer Ziekenhuis binnen HealthTech in Society.

Tijdens de gastles vertelde Angeline Verbrugge, adviseur kwaliteit, geïntegreerde zorg en verandermanagement bij het Deventer Ziekenhuis, waarom het signaleren van en adequaat reageren op mensen die laaggeletterd zijn van cruciaal belang is. Daarnaast ging ze in op de impact van laaggeletterdheid op de gezondheid. Ook zijn de initiatieven van het Deventer Ziekenhuis besproken die gericht zijn op het onder de aandacht brengen van laaggeletterdheid bij zorgprofessionals. Na afloop van de lezing hebben de studenten de eerste aflevering van de serie Leven zonder Letters bekeken, zodat zij zich een beeld kunnen vormen van mensen die laaggeletterd zijn.

Nuttige informatie

De studenten waren enthousiast over de gastles, die als nuttig werd ervaren. Ze gaven aan dat ze zich er beter bewust van zijn geworden hoe vaak dit voorkomt, hoe ze hierop kunnen reageren en wat het verschil is tussen analfabetisme en laaggeletterdheid.

Samenwerking

De lezing is tot stand gekomen naar aanleiding van de samenwerking tussen het programma HealthTech in Society waarin Saxion en het Deventer Ziekenhuis samenwerken. Binnen deze samenwerking wordt gewerkt aan gelijkwaardigheid in de zorg, waarbij de specifieke focus ligt op het geschikt en toegankelijk maken van technologische innovaties voor mensen met een lagere sociaaleconomische status (SES).

Kijk hier voor meer informatie over het Deventer Ziekenhuis.

 

Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op!
088 019 8888 | 06 2308 2470 healthtechinsociety@saxion.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle nieuwsberichten

Honorering ‘Train de change agent’...

Dankzij de honorering van de subsidieaanvraag voor het onderzoeksproject ‘Train

Lees meer

Publicatie TechYourFuture over learning communities

Op de website van onze programmapartner TechYourFuture is de publicatie

Lees meer

Gastcollege over laaggeletterdheid Deventer Ziekenhuis...

Angeline Verbrugge van het Deventer Ziekenhuis verzorgde op vrijdag 26

Lees meer

Promotieonderzoek naar eHealth in de...

Het is persoonsafhankelijk of eHealth in de dementiezorg effectief is.

Lees meer