Bekijk het webinar ‘Preventie en voorkomen van zorg. Gaming Technology en de inzet van het ziekenhuis’

Op donderdag 6 april organiseerden we het webinar ‘Preventie en voorkomen van zorg. Gaming Technology en de inzet van het ziekenhuis’. Heeft u het webinar gemist of niet live kunnen bijwonen, dan kunt u het hieronder rustig terugkijken. In dit webinar verkenden we thema’s en vragen, samen met onze praktijkpartners Carien Kleibeuker (Martini Ziekenhuis), Steven Hamstra (Martini Ziekenhuis) en Maarten Stevens (8DGames) en met lector Hilbrand Oldenhuis (Hanzehogeschool Groningen) en programmamanager Nicole Ketelaar rondom het voorkomen van zorg en Gaming Technology.

Bekijk het webinar van 6 april

De rol van het ziekenhuis

De transitie van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag brengt ook voor het Martini Ziekenhuis grote opgaven met zich mee. Ziekenhuiszorg verplaats zich meer naar de eigen leefomgeving, zowel na opname als daarvoor. Steven Hamstra en Carien Kleibeuker lichtten de gezamenlijke zoektocht toe van een veranderende rol van het ziekenhuis. Zoals het vraagstuk ‘welke rol heeft een ziekenhuis om (zwaardere) zorg te voorkomen, bij patiënten die al in het ziekenhuis verblijven en voor mensen die nog geen patiënt zijn’?

De inzet van gamificatie

Gezond leven en een mogelijke leefstijl-verandering vraagt om een aanpassing in gedrag. Hoe moeilijk gedragsverandering is, weet ook Maarten Stevens van het bedrijf 8D Games. Hij vertelt tijdens het webinar over de ontwikkeling van games en het inzetten van gamificatie, waarbij het vooral draait om het beïnvloeden van het gewenste gedrag. Hilbrand Oldenhuis spreekt vanuit zijn expertise Personalised Digital Health over de manier waarop mensen hierin kunnen worden ondersteund.

De sprekers

Op de hoogte blijven?

Mocht u naar aanleiding van het webinar vragen of ideen hebben om samen op te pakken binnen het onderzoeksprogramma HealthTech in Society? Laat het ons weten.

Binnen het SPRONG-progamma HealthTech in Society wisselen we kennis en ervaringen uit. Op deze manier kunnen we samenwerken aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen met een lagere sociaaleconomische status. Vanaf januari 2023 zal het SPRONG-programma HealthTech in Society elke twee maanden een webinar organiseren. Tijdens deze webinars worden kennis en bijdrages vanuit de verschillende partners gedeeld. Gezamenlijk zetten alle partners hun kennis ene ervaring in voor het geschikt en toegankelijk maken van technologische innovaties voor mensen met een lagere SES. Wil je op de hoogte blijven van nieuws, ontwikkelingen of van webinars die we organiseren? Houd deze website in de gaten en volg ons op social media.

Agenda

De volgende webinars zullen in 2023 plaatsvinden plaatvinden van 15.30 tot 16.30 uur:

  • Maandag 5 juni
  • Donderdag 14 september
  • Maandag 11 december
Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op!
088 019 8888 | 06 2308 2470 healthtechinsociety@saxion.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle nieuwsberichten

HealthTech in Society sluit zich...

HealthTech in Society sluit zich als partner aan bij de

Lees meer

‘’Dankzij de inzet van e-health...

In een reeks interviews laten we de samenwerkingspartijen van ‘HealthTech

Lees meer

Pharos: de Week van de...

Vandaag is de start van de Week van de Gezondheidsverschillen,

Lees meer

‘’Point of Care Technologie kan...

Hogeschool Saxion en de Hanzehogeschool Groningen bundelen hun krachten en

Lees meer