Bekijk het webinar ‘Het versterken van kansen: samen opvolgende problematiek doorbreken’

Op maandag 30 januari organiseerden we het webinar ‘Het versterken van kansen: samen opvolgende problematiek doorbreken’. Heeft u het webinar gemist of niet live kunnen bijwonen, dan kunt u het hieronder rustig terugkijken. In dit webinar verkenden we thema’s en vragen, samen met onze praktijkpartners Bram Buiting (ErWelzijn) en Wilco Kleine (Deventer Ziekenhuis) en met Karin Dijkstra en Nicole Ketelaar (Hogeschool Saxion) rondom het versterken van kansen en samenwerking om opvolgende problematiek te doorbreken.

Bekijk het webinar van 30 januari

Versterken van kansen: samen opvolgende problematiek doorbreken

Vraagstukken uit sociaal werk, het gezondheidsdomein en de setting van ziekenhuizen zijn steeds meer met elkaar verbonden. ”Preventief werk is aan het veranderen. En dat moet ook, om zorg te voorkomen en kansen te versterken.” Zo betoogt Bram Buiting in het webinar. Hij illustreert met de Life-Event Domino0steentjes wat er momenteel vaak gebeurt in de praktijk. Opvolgende problematiek is te voorkomen door meer preventief in te zetten, vertelt Bram Buiting.

 

Wilco Kleine licht initiatieven toe vanuit het Innovatielab. Met de inzet van telemonitoring wordt gekeken hoe de regie voor patiënten kan worden versterkt bij zorg die thuis plaatsvindt. En hoe patiënten met minder digitale vaardigheden hierbij kunnen worden geholpen. Ziekenhuiszorg wordt verplaatst en met de juiste afstemming en aandacht voor zorg kan door dit verplaatsen ook zorg worden voorkomen, vertelt Wilco Kleine.

De sprekers

  • Wilco Kleine – Innovatiemanager Deventer Ziekenhuis
  • Bram Buiting – Directeur ErWelzijn
  • Karin Dijkstra – Lector Gezondheidsbevordering in de leefomgeving hogeschool Saxion
  • Nicole Ketelaar – Programmamanager HealthTech in Society

Op de hoogte blijven?

Mocht u naar aanleiding van het webinar vragen of ideen hebben om samen op te pakken binnen het onderzoeksprogramma HealthTech in Society? Laat het ons weten.

Binnen het SPRONG-progamma HealthTech in Society wisselen we kennis en ervaringen uit. Op deze manier kunnen we samenwerken aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen met een lagere sociaaleconomische status. Vanaf januari 2023 zal het SPRONG-programma HealthTech in Society elke twee maanden een webinar organiseren. Tijdens deze webinars worden kennis en bijdrages vanuit de verschillende partners gedeeld. Gezamenlijk zetten alle partners hun kennis ene ervaring in voor het geschikt en toegankelijk maken van technologische innovaties voor mensen met een lagere SES. Wil je op de hoogte blijven van nieuws, ontwikkelingen of van webinars die we organiseren? Houdt deze website in de gaten en volg ons op social media.

Agenda

 

De volgende webinars zullen in 2023 plaatsvinden plaatvinden van 15.30 tot 16.30 uur:

  • Donderdag 6 april
  • Maandag 5 juni
  • Donderdag 14 september
  • Maandag 11 december
Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op!
088 019 8888 | 06 2308 2470 healthtechinsociety@saxion.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk alle nieuwsberichten

Panel van burgers denkt mee...

Een groep van twintig ‘ouderen’, van ongeveer zeventig jaar en

Lees meer

Paul Haarman van Carinova: ‘’Samen...

In deze reeks interviews laten we de samenwerkingspartijen van HealthTech

Lees meer

HealthTech in Society sluit zich...

HealthTech in Society sluit zich als partner aan bij de

Lees meer

‘’Dankzij de inzet van e-health...

In een reeks interviews laten we de samenwerkingspartijen van ‘HealthTech

Lees meer