Webinar: ‘Toegankelijke technologie voor de zorg: een droom of de toekomst’

– UPDATE: Helaas moet het webinar van maandag 11 december 2023 worden uitgesteld, in verband met ziekte. Zodra er een nieuwe datum bekend is waarop het webinar zal plaatsvinden, zullen wij u daarover informeren. Houd voor nieuws, updates en achtergrondinformatie over HealthTech in Society deze website in de gaten.

Excuses voor het ongemak. Wij hopen u in 2024 snel te zien bij ons webinar. –

Op maandag 11 december 2023 zal het vierde webinar van ‘HealthTech in Society’ plaatsvinden. Van 15.30 tot 16.30 uur zullen Steve Thijssen van Wavy Health en Annemarie Johannes van Anne4Care aan het woord komen, samen met Nick Degens, lector User-Centered Design aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij zullen samen in gesprek gaan over oplossingen om technologische innovaties beter toegankelijk en toepasbaar te maken voor cliënten. Gespreksmoderator is programma-manager Nicole Ketelaar.

Toegankelijke technologie voor de zorg: een droom of de toekomst

De droom van digitalisering is prachtig: een wereld waarin iedereen in zijn of haar eigen tijd werkt aan gezondheid. Toch leeft deze droom vooral in een bepaalde groep van de samenleving; niet iedereen zit erop te wachten om vaker en meer achter een scherm te zitten. Los van deze behoefte speelt ook nog de vraag of mensen wel de juiste vaardigheden hebben voor verdere digitalisering. Kortom, hier ligt een spanningsveld.

Tijdens ons webinar op maandag 11 december zullen experts over deze uitdaging praten: moeten we  technologie wel voor alles willen gebruiken? Hoe zorgen we ervoor dat mensen zelf de regie houden en hoe sluiten we aan op de verschillen in vaardigheden en behoeftes? In dit webinar hopen we de kijkers te inspireren om samen de droom van digitalisering te realiseren.

De sprekers

Steve Thijssen – Chief Technology Officer (CTO) van Wavy Health

Annemarie Johannes – directeur en bedenker van Anne4Care (Thuis met Anne)

Nick Degens – lector User-Centered Design aan de Hanzehogeschool Groningen.

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden voor het webinar van 11 december.

Wanneer?

Het online webinar zal op maandag 11 december 2023 van 15.30 tot 16.30 uur plaatvinden.

Voor wie?

Alle samenwerkingspartners én andere geïnteresseerden.

Over HealthTech in Society

Binnen het SPRONG-progamma HealthTech in Society wisselen we kennis en ervaringen uit. Op deze manier kunnen we samenwerken aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen met een lagere sociaaleconomische status. Vanaf januari 2023 zal het SPRONG-programma HealthTech in Society elke twee maanden een webinar organiseren. Tijdens deze webinars worden kennis en bijdrages vanuit de verschillende partners op een laagdrempelige manier gedeeld. Gezamenlijk zetten alle partners hun kennis ene ervaring in voor het geschikt en toegankelijk maken van technologische innovaties voor mensen met een lagere SES.

Gerelateerde agenda items

Bekijk alle agenda items
Sorry, er zijn nog geen berichten.