Webinar 6 april: Preventie en voorkomen van zorg. Gaming Technology en de inzet van het ziekenhuis

Op donderdag 6 april 2023 zal het volgende webinar van HealthTech in Society plaatsvinden. Van 15.30 tot 16.30 uur zullen Carien Kleibeuker en Steven Hamstra van het Martini Ziekenhuis en Maarten Stevens van 8DGames samen met Hilbrand Oldenhuis, lector Personalised Digital Health (PDH) aan de Hanzehogeschool Groningen aan het woord komen. Zij zullen samen in gesprek gaan over Gaming Technology voor het bevorderen van gezond gedrag en de inzet van het ziekenhuis rondom het voorkomen van zorg.

Preventie en voorkomen van zorg: Gaming Technology en de inzet van het ziekenhuis

Carien Kleibeuker zal vanuit haar expertise als programmamanager Innovatie bij het Martini Ziekenhuis vertellen over de strategie van het Martini Ziekenhuis rondom preventie en het voorkomen van zorg. Steven Hamstra, projectleider binnen het Martini Ziekenhuis, zal dieper op deze strategieën ingaan en vertellen over het belang van de inzet van het ziekenhuis op preventie.

Maarten Stevens zal als directeur en oprichter van 8DGames vertellen over de rol van Gaming Technology bij preventie. Hoe kan Gamification worden ingezet om te zorgen dat mensen gezonder gaan leven? Met een achtergrond in de zorg en jaren aan ervaring met de inzet van spelvormen bij het ondersteunen van de ontwikkeling van mensen vertelt Maarten Stevens u graag meer over serious games in de zorg.

Technologie met impact

Tijdens het webinar zullen we ingaan op technologie die in staat is om impact te hebben op het veranderen van gedrag en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen met een lagere sociaaleconomische status. Waarop moet gelet worden bij deze technologie en waarom is de inzet ervan belangrijk? Welke meerwaarde hebben games voor de zorg en welke concrete voorbeelden zijn er al? Hilbrand Oldenhuis zal hier samen met Carien Kleibeuker en Maarten Stevens op ingaan. Gespreksmoderator is programma-manager Nicole Ketelaar.

De sprekers

Wanneer?

Het online webinar zal op donderdag 6 april 2023 van 15.30 tot 16.30 uur plaatvinden.

Voor wie?

Alle samenwerkingspartners én andere geïnteresseerden.

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden voor het webinar op 6 april.

Over HealthTech in Society

Binnen het SPRONG-progamma HealthTech in Society wisselen we kennis en ervaringen uit. Op deze manier kunnen we samenwerken aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen met een lagere sociaaleconomische status. Vanaf januari 2023 zal het SPRONG-programma HealthTech in Society elke twee maanden een webinar organiseren. Tijdens deze webinars worden kennis en bijdrages vanuit de verschillende partners op een laagdrempelige manier gedeeld. Gezamenlijk zetten alle partners hun kennis ene ervaring in voor het geschikt en toegankelijk maken van technologische innovaties voor mensen met een lagere SES.

Agenda

De volgende webinars zullen in 2023 plaatsvinden elke twee maanden plaatvinden van 15.30 tot 16.30 uur:

  • Donderdag 6 april
  • Maandag 5 juni
  • Donderdag 14 september
  • Maandag 11 december

Gerelateerde agenda items

Bekijk alle agenda items
Sorry, er zijn nog geen berichten.