Webinar HealthTech in Society op 5 juni. Van klankbord naar co-creatie: het versterken van samenwerking met cliënten en patiënten

Op maandag 5 juni 2023 zal het derde webinar van ‘HealthTech in Society’ plaatsvinden. Van 15.30 tot 16.30 uur zullen onze partners Anne-Miek Vroom, directeur en oprichter van IKONE, en Paul Haarman, projectleider zorginnovatie bij Carinova, samen met Jan Jukema, lector Gepersonaliseerde zorg bij hogeschool Saxion, aan het woord komen. Samen zullen zij in gesprek gaan over samenwerking met cliënten en patiënten om de positie van deze groepen te versterken en om technologische innovaties beter toegankelijk en toepasbaar te maken.

Van klankbord naar co-creatie: het versterken van samenwerking met cliënten en patiënten

IKONE is een onafhankelijk adviesbureau, gericht om op organisatieniveau een gelijkwaardige samenwerking te creëren met patiënten en zorgprofessionals. Anne-Miek Vroom streeft met IKONE en patient experts naar nog meer en een andere wijze van samenwerking tussen professionals en cliënten en patiënten of mensen met ervaringskennis.

Als zorg- en thuiszorgorganisatie is Carinova voortdurend bezig met de grote vraagstukken in de zorg. Rondom het toegankelijk maken van technologische innovaties richt Paul Haarman zich ook op het vraagstuk waarom digitale hulpmiddelen nog niet net zo normaal zijn als niet-digitale hulpmiddelen. Ondanks de krapte in zorg wordt het recht op zorg nog steeds als vanzelfsprekend beschouwd terwijl we dat niet meer ‘zo maar’ kunnen waarmaken. Hoe gaan we hiermee om? Wat verstaan we onder zorg en wat niet en kan dit onder de huidige en toekomstige druk anders worden? Het gesprek hierover voeren met cliënten en patiënten, professionals en met ander belanghebbenden is daarin van essentieel belang.

Jan Jukema zal tijdens dit webinar samen met Anne-Miek Vroom en Paul Haarman ingaan op deze onderwerpen. Gespreksmoderator is programma-manager Nicole Ketelaar.

De sprekers

Anne-Miek Vroom – directeur en oprichter IKONE

Paul Haarman – Projectleider zorginnovatie Carinova

Jan Jukema – lector Lector Gepersonaliseerde zorg hogeschool Saxion

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden voor het webinar op 5 juni.

 

Wanneer?

Het online webinar zal op maandag 5 juni 2023 van 15.30 tot 16.30 uur plaatvinden.

Voor wie?

Alle samenwerkingspartners én andere geïnteresseerden.

Over HealthTech in Society

Binnen het SPRONG-progamma HealthTech in Society wisselen we kennis en ervaringen uit. Op deze manier kunnen we samenwerken aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen met een lagere sociaaleconomische status. Vanaf januari 2023 zal het SPRONG-programma HealthTech in Society elke twee maanden een webinar organiseren. Tijdens deze webinars worden kennis en bijdrages vanuit de verschillende partners op een laagdrempelige manier gedeeld. Gezamenlijk zetten alle partners hun kennis ene ervaring in voor het geschikt en toegankelijk maken van technologische innovaties voor mensen met een lagere SES.

Agenda

De volgende webinars zullen in 2023 plaatsvinden van 15.30 tot 16.30 uur:

  • Maandag 5 juni
  • Donderdag 14 september
  • Maandag 11 december

Gerelateerde agenda items

Bekijk alle agenda items
Sorry, er zijn nog geen berichten.