Pharos: de Week van de Gezondheidsverschillen

Van 18 tot en met 21 maart 2024 is het de Week van de Gezondheidsverschillen, met het thema ‘En ze leefden niet even lang en gelukkig’. Tijdens deze week vraagt programma-partner Pharos aandacht voor een urgent maatschappelijk probleem: de gezondheidsverschillen in Nederland.

Met de titel ‘En ze leefden niet even lang en gelukkig’ benadrukt Pharos nogmaals het maatschappelijke probleem en de gevolgen van gezondheidsverschillen. Pharos: ”In Nederland leven mensen in een kwetsbare positie gemiddeld zes jaar korter en zij brengen de laatste 15 jaar van hun leven door in slechte gezondheid. Deze verschillen dreigen alleen maar groter te worden. Het is een maatschappelijk issue van groot belang.”

Pharos vertelt: ”Het is tijd om door te pakken, niet alleen op leefstijl maar juist op de aanpak van achterliggende oorzaken van gezondheidsverschillen. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we met elkaar moeten aangaan. Daarom organiseren we de Week van de Gezondheidsverschillen: om met elkaar aan de slag te gaan.”

Gevarieerd en interactief programma

Met een gevarieerd en interactief programma, inclusief kijk in de wijksessies, workshops en diverse online bijeenkomsten, nemen we gezamenlijk stappen richting een toekomst met gelijke gezondheidskansen voor iedereen. De week biedt inspiratie en is een uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan de beweging richting gelijke gezondheidskansen. Of je nu deelneemt aan live of online bijeenkomsten, elke stap telt.

Kijk hier, op de website van Pharos, voor meer informatie over de Week van de Gezondheidsverschillen, het programma en om u aan te melden.

Gerelateerde agenda items

Bekijk alle agenda items
Sorry, er zijn nog geen berichten.