Congres Point of Care Technologie

De Centra of Expertises Healthy Ageing en Ondernemen en het Kenniscentrum Biobased Economy van Hanzehogeschool Groningen organiseren op donderdag 16 februari het Point of Care Technologie Congres. De Hanzehogeschool ziet Point of Care Technologie als transitieversneller van zorg naar gezondheid. Bent u geïnteresseerd in deze transitie en de mogelijkheden die Point of Care Technologie daarbij biedt? Tijdens het congres leert u hier tijdens verschillende kennissessies en rondetafelgesprekken meer over.

Point of Care Technologie

Om op een duurzame manier goede zorg te kunnen blijven bieden is preventie, verplaatsing en vervanging van diagnostiek en zorg nodig. De urgentie is groot: zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit van zorg als vanuit het oogpunt van organisatie, beschikbaarheid en betaalbaarheid. Inzet van Point of Care Technologie kan hierbij helpen. Hiermee kun je snel en dichtbij de patiënt, cliënt of burger diagnoses stellen. De diagnoses kunnen leiden tot bruikbare inzichten voor burgers, patiënten en hun zorgprofessionals. Point of Care Technologie kan ervoor zorgen dat ziektes sneller worden opgespoord, dat er minder invasieve ingrepen nodig zijn, en dat patiënten sneller herstellen.

Wanneer?

Op donderdag 16 februari van 12.30 uur tot 16.15 uur. Kijk hier voor het volledige programma.

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is in de transitie van zorg naar gezondheid en de mogelijkheden die technologie daarbij biedt, zoals zorgprofessionals, bedrijven, docenten, onderzoekers en studenten.

Waar?

Hanzehogeschool Groningen, Zernikeplein 7, Gerardus de San conferentiezaal, Groningen

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden voor het congres op 16 februari. Aanmelden is mogelijk tot 12 februari.

Over HealthTech in Society

Het SPRONG-programma HealthTech in Society werkt aan het geschikt en toegankelijk maken van technologische innovaties voor mensen met een lagere sociaaleconomische status (SES). Hiermee willen we hun gezondheid en welzijn bevorderen. Binnen het programma werken verschillende partijen samen: de Hanzehogeschool Groningen, hogeschool Saxion, verschillende Centres of Expertise, MKB’s, zorg- en welzijnsorganisaties, kennisinstellingen, burgers en de overheid. Kijk hier voor een overzicht van alle partners.

Bron afbeelding: Hanzehogeschool Groningen

 

 

Gerelateerde agenda items

Bekijk alle agenda items
Sorry, er zijn nog geen berichten.