Congres Point-of-Care Technology (POCT-24)

Op 12 maart wordt het tweede congres rondom Point of Care Technologies (POCT24) georganiseerd door HealthTech in Society, hogeschool Saxion, de Hanzehogeschool Groningen, het Center of Excellence for Point-of-Care Technologies (CoE4POCT), en Health Noord. Op dinsdag 12 maart 2024 van 10.00 tot 17.00 uur vindt dit inspirerend congres plaats bij Saxion in Enschede. Graag nodigen wij je hiervoor uit.

Point of Care Technologies

Point-of-Care Technologie (POCT) stelt eindgebruikers, zoals zorgprofessionals en burgers, in staat om binnen enkele minuten nauwkeurig real-time diagnostische test van laboratoriumkwaliteit uit te voeren. Dit kan worden bereikt door het analyseren van kleine hoeveelheden lichaamsvloeistoffen, zoals urine, swabs, interstitiële vloeistof of serum/bloed, met behulp van POCT-apparaten die dicht bij de patiënten kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of gezondheidscentrum, of zelfs bij de burger thuis. Enkele van de bekende POCT-toepassingen zijn bloedglucosetests en snelle COVID-19-tests die op grote schaal zijn gebruikt tijdens de coronapandemie. Daarnaast kan POCT worden gebruikt voor het op afstand monitoren van patiënten met behulp van draagbare apparaten en diagnostische systemen.

Het gebruik van POCT draagt eraan bij om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden en te zorgen dat deze van hoge kwaliteit blijft. Ook geeft het de patiënt meer eigen regie. Het bieden van welzijn en goede zorg vraagt om het voorkomen van (duurdere) zorg, het verplaatsen van zorg (naar de eigen leefomgeving) en vervangen van zorg door (digitale) innovatieve zorgvormen. De urgentie is groot: zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit van zorg als organiseerbaarheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid.

Het congres

Deelnemers worden meegenomen in de laatste ontwikkelingen van Point-of-Care Technologies, de impact hiervan en de mogelijke toepassingen van POCT. Professor Sushanta Mitra van de University of Waterloo zal een inspirerende keynote verzorgen.

Verwacht tijdens het congres inspirerende sprekers op het gebied van toegepast onderzoek, Point-of-Care-technologieën (waaronder biosensoren en draagbare apparaten), welzijns- en gezondheidszorgtoepassingen en nog veel meer. Daarnaast is een markt te bezoeken met interessante demonstraties en posterpresentaties van onze projecten. Ook voor netwerken is er volop gelegenheid.

Programma

10.00u | Ontvangst
10.30u | Opening
10.35u | Introductie op POCT en pitches gastsprekers
11.30u | Parallelsessies: ontwikkeling van POCT, impact van POCT, toepassing van POCT

12.30u | Lunch

13.30u | Keynote: professor Sushanta Mitra, Waterloo Institute for Nanotechnology, University of Waterloo
14.30u | Parallelsessies: ontwikkeling van POCT, impact van POCT, toepassing van POCT
16.00u | Afsluiting
16.15u | Borrel en netwerken

Klik hier om je aan te melden

Kijk hier voor meer informatie over de sprekers en het programma.

Het congres wordt georganiseerd door HealthTech in Society, Center of Excellence for Point-of-Care Technologies (Coe4POCT), Saxion University of Applied Sciences, de Hanzehogeschool Groningen University of Applied Sciences en Health Noord.

Gerelateerde agenda items

Bekijk alle agenda items
Sorry, er zijn nog geen berichten.