Point-of-Care Technology Congress

Op 12 maart wordt het tweede congres rondom Point of Care Technologies (POCT24) georganiseerd door hogeschool Saxion en de Hanzehogeschool Groningen. Op dinsdag 12 maart 2024 van 9.30 tot 17.00 uur vindt dit inspirerend congres plaats in bij Saxion in Enschede. 

Point of Care Technologies

Met Point-of-Care-technologieën (POCT) kunnen eindgebruikers, zoals zorgprofessionals en burgers, binnen enkele minuten nauwkeurige diagnostische tests van laboratoriumkwaliteit uitvoeren. Dit kan worden bereikt door kleine hoeveelheden lichaamsvloeistoffen te analyseren, b.v. urine, uitstrijkjes, interstitiële vloeistof of serum/bloed, met behulp van POCT-apparaten die dichtbij de patiënt kunnen worden ingezet, b.v. in een ziekenhuis of gezondheidszorgcentrum, of zelfs bij burgers thuis. Voorbeelden van POCT-toepassingen zijn onder meer bloedglucosetesten en snelle COVID-19-testen die tijdens de coronapandemie op grote schaal zijn gebruikt, vooral door burgers thuis. Bovendien kan POCT worden gebruikt voor patiëntmonitoring op afstand met behulp van draagbare apparaten en diagnostische systemen.

Het gebruik van POCT draagt eraan bij om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden en te zorgen dat deze van hoge kwaliteit blijft. Ook geeft het de patiënt meer eigen regie. Het bieden van welzijn en goede zorg vraagt om het voorkomen van (duurdere) zorg, het verplaatsen van zorg (naar de eigen leefomgeving) en vervangen van zorg door (digitale) innovatieve zorgvormen. De urgentie is groot: zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit van zorg als organiseerbaarheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid.

Het congres

Verwacht tijdens het congres inspirerende sprekers op het gebied van toegepast onderzoek, Point-of-Care-technologieën (waaronder biosensoren en draagbare apparaten), welzijns- en gezondheidszorgtoepassingen en nog veel meer. Daarnaast is een markt te bezoeken met interessante demonstraties en posterpresentaties van onze projecten. Ook voor netwerken is er volop gelegenheid. Binnenkort volgt hier meer informatie over de sprekers tijdens het congres.

Aanmelden of vragen?

De aanmeldlink voor het Point-of-Care Technology Congress is binnenkort te vinden in de e-mail die wordt verzonden naar alle partners. Wilt u zich zonder ontvangen e-mail aanmelden? Neem contact met ons op via: healthtechinsociety@saxion.nl.

Het congres wordt georganiseerd door HealthTech in Society, Center of Excellence for Point-of-Care Technologies (Coe4POCT), Saxion University of Applied Sciences en de Hanzehogeschool Groningen University of Applied Sciences.

Gerelateerde agenda items

Bekijk alle agenda items
11/12
3:30 - 4:30

Webinar: ‘Toegankelijke technologie voor de...

Op maandag 11 december 2023

12/03
9:30 - 5:00

Point-of-Care Technology Congress

Op 12 maart wordt het